Σχετικά με εμάς

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν την υγεία των πόδια σας.

Με συνεχή κατάρτιση, εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό αντιμετωπίζω βλάβες κυρίως των κάτω άκρων καθώς παθήσεις και ποδολογικα προβλήματα των ασθενών -πελατών, σε εναρμόνιση με την ιατρική δεοντολογία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονομάζομαι Άννα Δούκα. Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Έχω την τύχη να είμαι μητέρα δύο παιδιών και στο παρελθόν διατηρούσα κέντρο και αισθητικής νυχιών επί 10 έτη στην περιοχή των Σεπολίων.

Τελείωσα το τεχνικό Λύκειο ΤΕΕ Αισθητικής στους Αγίους Αναργύρους και έκανα την πρακτική μου εξάσκηση σε κέντρο αισθητικής νυχιών για 6 μήνες. Στην συνέχεια ακολούθησα πρακτική άλλους 6 μήνες σε κομμωτήριο ως αισθητικός άκρων.

Τελείωσα το κέντρο Διά Βίου Μάθησης Costyle καλλωπισμός νυχιών, ονυχοπλαστική και μακιγιάζ.

Πήρα άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη περιποίησης νυχιών άνω και κάτω άκρων.

Επιπλέον τελείωσα το ΙΕΚ ΑΚΜΗ (πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδιάς) ως τεχνικός Αισθητικός Ποδολόγος.

Συνέχισα την επαγγελματική μου εξέλιξη ως σπουδάστρια στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ με κύριο στόχο και σκοπό την επιστημονική μου κατάρτιση, αποκτώντας γνώσεις και εξειδίκευση σε σοβαρές πάθησης των άκρων, παρέχοντας διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη των βλαβών του ποδιού και των ιστών του.

Γνωρίστε την ειδικό

Άννα Δούκα

Ποδολόγος

Πελματογράφος

Ελάτε να κάνουμε την σωστή διάγνωση και να βρούμε την λύση στο πρόβλημα με τα κατάλληλα πέλματα.

Anna's Story

Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο την συνεχή μου εκπαίδευση παρακολουθούσα σεμινάρια σε θέματα που αφορούσαν σε όλες τις νέες τεχνικές μεθόδους/ εξελήξεις του τομέα μου.

Ως ποδολόγος έκανα την πρακτική μου εξάσκηση σε γηροκομεία, άσυλα και νοσοκομεία της χωράς μας. Συμμετέχω δε ανελλιπώς σε όλα τα επιστημονικά συνέδρια με πιστοποιητικά συμμετοχής.

Σήμερα διατηρώ Ποδολογικό Κέντρο στην Αθήνα επί της οδού: Πρωτομάχου 3 στην περιοχή των Σεπολίων από όπου και ξεκίνησα τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα.

Με συνεχή κατάρτιση, εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό αντιμετωπίζω βλάβες κυρίως των κάτω άκρων καθώς παθήσεις και ποδολογικα προβλήματα των ασθενών -πελατών, σε εναρμόνιση με την ιατρική δεοντολογία.

Βρείτε μας

Αρχίστε να περιποιείστε τα άκρα σας σήμερα!

Πώς θα έρθετε

Πρωτομάχου 3, Σεπόλια, Αθήνα 10443

Κλείστε ένα ραντεβού

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία.

Οστρακοειδής

Ο οστρακοειδής όνυχας είναι μια δυστροφία η οποία παρουσιάζεται με τη μορφή οστράκου ή σάλπιγγας ή όπως η λαβίδα

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η υπερκυρτότητα, που γίνεται εντονότερη στο ελεύθερο άκρο του όνυχα, ενώ στις πλάγιες πτυχές αυτού εισχωρούν προκαλώντας, είτε ονυχογρύπωση, είτε σύσφιξη της κοίτης με αποτέλεσμα τα νύχια να προσπαθούν να βρουν διέξοδο μέσα από την ονυχαία οστική φάλαγγα. Ο πόνος είναι οξύς .

Η δυστροφία αυτή είναι επώδυνη, προέρχεται από κληρονομικούς και παθολογικούς παράγοντες αλλά και επίκτητε αίτια.

Προσθετική νυχιών

Πρόκειται για μια θεραπεία των νυχιών, κατά την οποία επιτυγχάνεται αποκατάσταση των κατεστραμμένων ή και ανύπαρκτων νυχιών.

Χρησιμοποιούνται ειδικά μη τοξικολογικά σκευάσματα, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στα φυσικά νύχια να μεγαλώσουν καθώς και να ανακτήσουν τη φυσιολογική τους εικόνα!

Θεραπευτικό Πεντικιούρ

Σκοπός του θεραπευτικού πεντικιούρ είναι το σύνολο των ενεργειών που απαιτούνται, με κύριο μέλημα την πρόληψη των διαφόρων βλαβών στα νύχια και το δέρμα! Η σωστή ενημέρωση από τον Ποδολόγο κρίνεται απολύτως αναγκαία για την ύπαρξη πρόληψης, ενώ σε περίπτωση που αυτή δεν γίνει εγκαίρως περνάμε στο στάδιο της αποκατάστασης των βλαβών που έχουν προκύψει!

Η τακτική φροντίδα ενισχύει την υγειά των ποδιών σας!!!!

Αθλητικό Πόδι

Οι μύκητες των ποδιών είναι μια συχνά χρόνια και επώδυνη δερματοπάθεια που πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν κάποια στιγμή στην ζωή τους.

Η συνηθέστερη αντίδραση που παίζει ρόλο σε αυτή την πάθηση είναι οι ζυμομύκητες. Οι μύκητες στα πόδια δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα αλλά μια σοβαρή παθολογική βλάβη. Από τη μια πλευρά, οι μύκητας πολλαπλασιάζεται και μεταδίδεται, και από την άλλη, ο ασθενής υποφέρει λόγω της ταχείας εξάπλωσης. Αναφέρεται ότι πολλοί ασθενείς έχουν κνησμό και πόνο στο δέρμα.

Τα συμπτώματα είναι τα ακόλoυθα:

 • Κοκκίνισμα, ερεθισμός και απολέπιση του  δέρματος
 • Φαγούρα ανάμεσα στα  δάκτυλα, αλλά και τα  πέλματα 
 • Αίσθημα καψίματος και πόνου, κακοσμία,  πληγές- σχισμές  ανάμεσα στα δάχτυλα,  στα πέλματα και στις  πτέρνες 
Ονυχογρύπωση

Η ονυχογρύπωση παρατηρείται ως μία παραμόρφωση των νυχιών, κυρίως των μεγάλων δάκτυλων των ποδιών. Η μια πλευρά της μήτρας (ρίζα νυχιού) αναπτύσσεται γρηγορότερα από την άλλη με συνέπεια αυτό να καθορίζει την φορά της δυστροφίας.

Η υπερβολική ανάπτυξη του νυχιού, δεν στάματα στο απονυχιού, κυρτώνει προοδευτικά μέχρι να πάρει ελικοειδή μορφή. Τα νύχια αλλάζουν σχήμα, χρώμα, γίνονται κυρτά και πονούν κατά την βάδιση λόγω υπερτροφίας. Μπορεί να συμβεί από κληρονομικότητα ή από κάποιο τραυματισμό.

Μυρμηγκιές

Οι μυρμηγκιές είναι μια ιογενής λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, που προκαλείται από ιούς του ανθρωπινού θηλώματος ή HPV.

Όταν ο ιός εισβάλλει στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, συνήθως μέσω ενός μικροσκοπικού τραυματισμού, προκαλεί ταχεία ανάπτυξη των κύτταρων στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος δημιουργώντας τις μυρμηγκιές.

Τα κύτταρα της επιδερμίδας πολλαπλασιάζονται σχηματίζοντας ψευδολόγους. Οι ιοί είναι πιθανό να προκαλέσουν μυρμηγκιές, όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη ή κοπή.

Ένα μικρό γδάρσιμο ή το δάγκωμα των νυχιών είναι αρκετά να περάσει ο ιός και να εμφανιστούν μυρμηγκιές!

Υπερκεράτωση

Η υπερκεράτωση αποτελεί μια συνηθισμένη επιφανειακή δερματική πάθηση εμφανίζεται συχνά στα πέλματα ως φυσιολογική αντίδραση της επιδερμίδας όταν υπάρχει αύξηση παράγωγης κερατινοποιημένων κύτταρων. Οι υπερκερατώσεις αναπτύσσονται στην κεράτινη στοιβάδα, από μηχανικές πιέσεις ή κληρονομικότητα.

Το σχήμα είναι σκληρό, ακανόνιστο ή επίπεδο. Η συστηματική πίεση και το βάρος, είναι οι σημαντικότεροι λόγοι αύξησης υπερκερατώσεων. Η έλλειψη ελαστικότητας, κάνει το δέρμα τραχύ και σκληρό.

Ορθωτικά Πέλματα

Τα ορθωτικά πέλματα συμβάλλουν στην αποφόρτιση των περιοχών στα πέλματα που εκτίθενται σε πιέσεις υψηλότερες από τις ανεκτές και προκαλούν πόνο στα πέλματα, στα γόνατα, στα ισχία ή στη μέση.
Εξασφαλίζουν ορθή ανατομική ευθυγράμμιση του μυοσκελετικού συστήματος, ευνοούν την ισορροπία του ατόμου και παρέχουν σταθερότητα χωρίς να επιβαρύνονται σημεία του σώματος.

Η διαδικασία για την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων συμπεριλαμβάνει την εμβιομηχανική εξέταση , πελματογράφημα καθώς και αποτύπωμα του ποδιού με αφρό για να φτιαχτούν οι πάτοι σύμφωνα με το δικό σας πόδι και τις δικές σας ανάγκες.

Ραγάδες

Ως γνωστό το υγιές δέρμα, είναι ελαστικό, λείο και πολύ εύθραυστο.

Όταν όμως προσβληθεί από έντονες υπερκερατώσεις, δημιουργούνται ραγάδες. Συχνά φτάνουν έως το χόριο και προκαλούν πόνο.

Προέρχονται από υπερβολική ανάπτυξη νεκρών κυττάρων, κληρονομικές διαταραχές, ή βλάβες του δέρματος

Ψωρίαση Νυχιών

Η ψωρίαση προσβάλει το 1,5 με 2 % των ανθρώπων, είναι κληρονομική δερματοπάθεια με ποικίλες κλινικές εκφράσεις. Η κύρια ανωμαλία στην ψωρίαση είναι μια διαταραχή της κινητικής των κερατινοκύτταρων. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι η συντόμευση του κυτταρικού κύκλου από 311 ώρες σε 36. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον υπερπολλαπλασιασμό της παράγωγης των επιδερμικών κύτταρων, δηλαδή 28πλάσιο του φυσιολογικού.

Τα αίτια που προκαλούν αυτή την υπερπαραγωγή κύτταρων δεν είναι γνωστά. Η επιδερμίδα και το χόριο επιδρούν σ’ ένα ενιαίο σύστημα, δηλαδή υπάρχουν αλλοιώσεις στην βασική ζώνη της επιδερμίδας και φλεγμονώδεις αλλοιώσεις της επιδερμίδας.

Τα νύχια των ποδιών και των χεριών προσβάλλονται συχνά, ιδίως όταν συνυπάρχει αρθρίτιδα. Οι αλλοιώσεις των νυχιών περιλαμβάνουν βόθρια, υπονύχια υπερκεράτωση, ονυχόλυση και καστανοκίτρινες κηλίδες επάνω στην ονυχαία πλάκα.

Ονυχομυκητιάσεις

Η ονυχομυκητίαση είναι μια λοίμωξη των νυχιών (ονύχων) τα οποία έχουν προσβληθεί από μύκητες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υποχωρεί από μονή της, ενώ μπορεί να προσβάλλει ένα ή περισσότερα νύχια του ποδιού (συνηθέστερα) ή και του χεριού.

Όσο η λοίμωξη προχωρά πιο βαθιά προκαλείται αποχρωματισμός του νυχιού, γίνεται πιο πυκνό και καταστρέφετε.

Ο μύκητας είναι ένας μικροσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ζει σε θερμά και υγρά περιβάλλοντα.

Τα βασικά συμπτώματα της ονυχομυκητίασης είναι

 • υπερκεράτωση του όνυχα
 • αλλοίωση του χρώματος
 • έντονη δυσοσμία
 • καθολική αποκόλληση
 • καταστροφή του νυχιού
Ονυχοκρυπτώσεις

Η ονυχοκρύπτωση είναι μια σοβαρή βλάβη κατά την οποία τμήμα του νυχιου εισχωρεί στην μέσα στο δέρμα. Εμφανίζεται κυρίως στο μεγάλο δάκτυλο, χωρίς όμως να αποκλείονται και τα υπόλοιπα.

Αρχικά η βλάβη που προκαλείται είναι μικρή, καθώς όμως το νύχι μεγαλώνει, τμήματα του εισχωρούν βαθύτερα στους ιστούς, και προκαλούν οξεία φλεγμονή στην γύρω περιοχή. Λόγω είσφρυσης το δέρμα είναι λείο, στιλπνό, ερυθρό και οιδηματώδες.

Κάποιοι από τους λόγους πρόκλησης είναι οι ακόλουθοι:

1. Λάθος κοπή νυχιών
2. Ακατάλληλα υποδήματα
3. Δυσμορφίες ονύχων
4. Έντονη εφίδρωση
5. Κακές συνθήκες υγιεινής
6. Κληρονομική προδιάθεση
7. Παχυσαρκία και αυξομείωση βάρους
8. Τραυματισμοί δάκτυλων

ΜΈΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣ
– ΟΡΘΩΤΙΚΟ ΠΕΛΜΑ μετά από μια πολιτογράφηση
– Αντιιδρωτικά σκευάσματα
– Θεραπεία ορθονυχίας

Με το έλασμα περιορίζεται το νύχι και αλλάζει τη φορά κίνησής του από τη μήτρα έως το ελεύθερο άκρο. Το σώμα του νυχιού για την επανέκφυση του από την μήτρα έως το ελεύθερο άκρο, χρειάζεται περίπου 12 έως 15 μήνες.

Η επίτευξη θεραπείας εξαρτάται από την ταχύτητα ανάπτυξης νυχιού!

Διαβητικό Πόδι

Διαβητικό πόδι είναι μια πάθηση που οφείλεται στον σακχαρώδη διαβήτη και αφορά την αιμάτωση του εν λόγω άκρου. Επηρεάζεται η αρτηριακή αιμάτωση με αποτέλεσμα τη διαταραχή της αρχιτεκτονικής του άκρου ποδός και πιθανά συνεπακόλουθα τη φλεγμονή και την αυξημένη πιθανότητα για γάγγραινα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας ορίζει ως «διαβητικό πόδι» το πόδι ασθενούς με σακχαρώδη διαβήτη όταν παρουσιάζει επιπλοκές όπως: εξέλκωση, λοίμωξη των ιστών, ή περιφερειακή νευροπάθεια ή διαβητική αρτηριοπάθεια.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

 • Πρησμένο και ερεθισμένο πόδι
  Λείο και ερυθρό πόδι
 • Φουσκάλες ή κάλοι στο πόδι
 • Ξηροδερμία
 • Μελανιασμένο πόδι ή και το αντίθετο, δηλαδή αποχρωματισμός του ποδιού
 • Έλκος ή έλκη πόδι
 • Πτώση των τριχών του ποδιού.
Ορθονυχία

Στην ορθονυχία γίνεται εφαρμογή ενός ελάσματος, που βοήθα την φυσιολογική επανέκφυση του νυχιού σε διάρκεια χρόνου (μέσα σε λίγους μήνες). Το έλασμα είναι μια μικρή επιφάνεια από ίνες γυαλιού όπου τοποθετείται στο κέντρο της πλάκας του νυχιού.

Με το έλασμα περιορίζεται το νύχι και αλλάζει τη φορά κίνησής του από τη μήτρα έως το ελεύθερο άκρο. Το σώμα του νυχιού για την επανέκφυση του από την μήτρα έως το ελεύθερο άκρο, χρειάζεται περίπου 12 έως 15 μήνες.

Η επίτευξη θεραπείας εξαρτάται από την ταχύτητα ανάπτυξης νυχιού!

Κάλοι

Οι κάλοι, γνωστοί και ως τύλοι, αποτελούν μια φυσική αντίδραση της επιδερμίδας.

Η επιδερμίδα για να προστατευτεί δημιουργεί ένα σκληρό σημείο, όπου παχαίνει η κεράτινη στοιβάδα, στο σημείο άσκησης συνεχόμενης τριβής και πίεσης.

Ο σκληρός πυρήνας, η λεγόμενη ρίζα του κάλου που φτάνει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, προκαλεί πόνο, δυσφορία και πρήξιμο στην τριγύρω περιοχή

Ο σχηματισμός τους οφείλεται:
– Στα υποδήματα και το βάρος του σώματος
– Από την συνεχή τριβή
– Από μηχανική πίεση
– Από τοξίνες, που αποβάλλονται στα κάτω άκρα

Οι κάλοι μπορεί να δημιουργηθούν σε οποιοδήποτε σημείο των ποδιών όπως στα δάκτυλα, στις πτέρνες και το μετατάρσιο

Ονυχόλυση

Η ονυχόλυση είναι μια βλάβη κατά την οποία γίνεται καθολική αποκόλληση του νυχιού από το δέρμα. Ξεκινά από το ελεύθερο άκρο και προχωρεί προς την ριζά του.

Το χρώμα του αποκολλημένου νυχιού είναι συνήθως λευκό λόγω του αέρα που βρίσκεται μεταξύ ονυχαίας πλάκας και κοίτης.

Τα αίτια της ονυχόλυσης είναι κυρίως η ψωρίαση, η ονυχομυκητίαση, η υπερίδρωση, τα ακατάλληλα υποδήματα ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι τραυματισμοί.